بازار مسکن یکی از بازارهای پر مخاطب به شمار می رود که تقاضای زیاد برای خرید این کالای اساسی،همواره افزایش قیمت مسکن را در پی داشته است.
برخی افراد دید سرمایه گذاری از خرید مسکن داشته و همواره سعی در گران نگه داشتن این کالای اساسی تلاش خود را به کار گرفته اند.
از سوی دیگر رشد قیمت مصالح می تواند نوعی علامت برای افزایش قیمت مسکن باشد .
افزایش قیمت مصالح ساختمانی که در برخی موارد به بیش از دوبرابر رسیده است و عدم عرضه واحدهای خالی  دست در دست هم داده تا شاهد افزایش چشم گیر این کالای اساسی در مدت زمان کوتاهی بشویم.
این افزایش قیمت بی رویه مسکن باعث کاهش معاملات در این بازار شده است و کم تر کسی اقدام به خرید واحدهای خالی می نماید.

در این راستا دولت برای جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت مسکن اقدام به اجرای طرح هایی نموده است که از جمله این طرح ها می توان به صندوق پس انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن،  فروش اقساطی مسکن، مسکن اجتماعی و حمایتی، مسکن قسطی کارمندان و طرح مسکن ملی اشاره کرد.

مسکن ملی برخلاف مسکن مهر که از اراضی خارج شهر برای تاسیس آپارتمان ها بهره برده بود در سطح شهرها تاسیس می شود.
طرح مسکن ملی که در چندیدن سال اخیر از سوی دولت اعلام شده بود خواهان زیادی داشت که از شرایط نام نویسی در مسکن ملی می توان به عدم استفاده از امکانات دولتی از قبیل زمین، آپارتمان یا تسهیلات ویژه یارانه‌دار و داشتن سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا به مدت پنج سال. و... اشاره نمود.

حباب قیمت مسکن به قدری شدید شده که خرید و فروش با ریسک بالا همراه است و مردم ترجیح می‌دهند فعلا دست نگه دارند. اما با توجه به ایجاد ثبات در بازار و اقتصاد کشور، قیمت مسکن نیز روبه کاهش است و بسیاری امیدوارند با متعادل شدن قیمت مسکن، فصل رکود نیز به پایان برسد.

وجود واحد های خالی در اکثر آپارتمانهای کلانشهرها حاکی از قیمت زیاد مسکن و عدم عرضه این واحدها توسط  افراد سود جو می باشد تا در حداقل زمان ممکن قیمت مسکن را افزایش داده و سود خوبی از این بازار کسب نمایند.
اگر دید سرمایه گذاری به مسکن نداشته باشیم شاهد افت قیمت مسکن و اجاره بها در چند ماه اخیر خواهیم بود که متاسفانه سودجویی برخی افراد اجازه شکسته شدن قیمت مسکن را نمی دهد.